Haza > Kiállítás > Tartalom
Motorkerékpár abroncs GYIK
Aug 16, 2017

távolság

Az a gumiabroncs, amely képes nagy futásteljesítmény elérésére, egy eszköz, mert a hosszabb élettartam alacsonyabb költségeket eredményez. A motorkerékpár-gumiabroncsok által megtett kilométerek, és különösen a teljesítménykerékpárok hátsó kerekeinek mérete nem azonosítható az autók és teherautók gumiabroncsaival. Mivel a motorkerékpárok maguk is viszonylag kevésbé súlyoznak, gyorsabban tudnak gyorsulni, és a gyorsulás során a hátsó gumiabroncs elcsúszik. Ez a csúszás a gumiabroncsok kopását okozza. Az a pillanat utas, amelynek súlya elsősorban a hátsó gumiabroncsra kerül, segít a gumiabroncs élettartamának meghosszabbításában. A hátsó kereket nagyobb erővel nyomják az útra, ezzel csökkentve a csúszás mértékét. A gumiabroncs tehát tovább tart.


Abroncsok tervezése - radiális abroncsok

A radiális abroncsok kb. 90 ° -kal haladja meg a kerület menti irányt (haladási irány) és a szalagszöget megközelítőleg 0-25 °. A futófelület alatt elhelyezkedő öv a gumiabroncs stabilitását és sokkal nagyobb sebességet tesz lehetővé, mivel a centrifugális erő deformációja alig alacsonyabb. A csökkent anyagvastagság az oldalfal részen azt jelenti, hogy a gumiabroncs kevesebb fűtést és nagyobb fordulatszámot eredményez.

A lovaglási dinamikában a modern motorok radiális gumiabroncsok. Példaként: egy 4,00-18 M / C 64H TT Conti TKH 24 gumiabroncs körülbelül 2 cm-rel növekszik az átlagban 210 km / h sebességgel, míg a hasonló radiális gumiabroncs csak néhány milliméterrel bővül . A sugárirányú gumiabroncsot a gumiabroncs oldalfalán lévő R jelöléssel lehet felismerni.

Jellemző jelölés:

190/50 Z R 17 M / C (73 W) TL

blob.png