Haza > Kiállítás > Tartalom
A különbségek a motorkerékpár gumiabroncsok között
May 11, 2017

Nagy teljesítményű gumiabroncsok

  • Az elmúlt 50 év során óriási hatékonysággal fejlesztették ki a sport gumiabroncsokat, mivel folyamatosan fejlesztik az új vegyületeket, javítva a hosszú élettartamot és a vontatási tulajdonságokat. A Szövetségi Közlekedési Minisztérium által jóváhagyott tipikus sport-gumiabroncsok szorosan kapcsolódnak pusztán fajgyűjtött sima társaikhoz, a legtöbb különbség a futófelület mintázata mellett. A sport gumiabroncsok sugárirányú szerkezetet alkalmaznak, a gumi rétegeket a szövetváz szélességében csomagolják, ami kanyarodási stabilitással és csökkentett súlyokkal jár. Egyes gyártók mostantól olyan ékszíjjal dolgoznak, amely tovább erősíti a gumiabroncsot. Többszörös vegyületeket is beépítenek az újabb teljesítményű gumiabroncsokba, lágyabb összetevőket használva a szélén a jobb vontatáshoz kanyarodás közben. Keményebb összetevőt helyeznek a középpontba a jobb élettartam érdekében a kemény gyorsítás alatt. A sport gumiabroncsok általában hegyes profillal rendelkeznek, így a kerékpár gyorsabban "csúszik" a sarokba. Az egyenes vonalú stabilitás sérül a kisebb érintkezési felület miatt, míg a vontatás a gumiabroncs széléhez közeledik. A sport-gumiabroncsok mérete 2000-5000 mérföldes lehet, sport-túra orientált gumiabroncsok közel 8000 mérföldre. A Pirelli Diabl Corsa III és a Dunlop D209 Qualifier gumiabroncsai népszerű példák a fajtára, míg a Dunlop Sportmax Roadsmart gumiabroncsai kiváló sport-touring gumiabroncsok.

Cruiser és Touring gumik

  • A kisteherautók és a kerékpáros motorok alacsonyabb sebességgel haladnak tovább. A leginkább a 500 és 800 kiló közötti súlyú kisteherautóknál hosszabb kopásállóságú, erősebb gumiabroncs szükséges. Az e motorkerékpár-szegmensre szánt gumiabroncsok általában olyan torzítású gumiabroncsok, amelyek olyan tetemekből épülnek fel, amelyek több rétegű gumi bevonatú zsinór átlapolásával vannak ellátva, és kör alakú profillal rendelkeznek a maximális lineáris stabilitás érdekében. A legtöbb gyártó magában foglalja a számítógép által generált futófelület mintát, amely offszet hornyolással rendelkezik, amely azt állítja, hogy csökkenti a koptatást és minimalizálja a kopást. A megfelelően karbantartott gumiabroncs akár 10 000 mérföldes élettartamot is tartalmazhat. A Dunlop D402 és a német gyártó, a Metzeler ME880 sorozat első számú példája ennek a kategóriának.

Kettős sportos abroncsok

  • A kettős sport gumiabroncsok kettős identitással rendelkeznek, lehetővé téve a tisztességes közúti teljesítményt a könnyű terepviszonyok kezelésére. A legtöbb kettős sport-gumiabroncs olyan mélyen taposott utcai gumiabroncsként jelenik meg, amely képes a legtöbb szennyező utakat és pályákat kompetens módon kezelni. Az agresszívabb gumibetétek olyan versenyzők számára állnak rendelkezésre, akik több időt töltenek a szennyeződésben, azonban a kövezett utakon végzett teljesítmény súlyosan korlátozott, amit a vontatás és a túlzott rezgés kudarca igazol. A kétmotoros motorkerékpárok, mint szupermotók kerékpárjaiként, utcai teljesítményű gumiabroncsokat is használhatnak, amelyek gyakran keskenyebb sportkerékpár gumik. A Supermoto kerékpárok egy dirt bike mozgathatóságát ötvözik egy sportos kerékpár úttal. Az Avon AM43 Distanzia és Kenda K761 gumiabroncsai népszerűek a kettős sportos lovas arzenáljában.

Terepjárók

  • A Dirt kerékpárok, amelyek képesek a két sport gumiabroncsok felszerelésére, úgy tervezték, hogy teljes egészében terepen legyenek. A nyomvonal és a pálya lovaglási igényei rendkívül speciális gumiabroncsokat igényelnek, legtöbbjük agresszív gombokat alkalmaz, amelyek a terepbe ütköznek, hasonlóan a sportolók nyeréséhez. A gumiabroncsgyártók, mint például a Kenda, a Maxxis és a Dunlop széles választékát kínálják az egyszerű nyomvonalak, motocross versenyek vagy rendkívül technikai kísérletek során.