Haza > Kiállítás > Tartalom
Mikor kell változtatni motorkerékpár gumiabroncsait
May 11, 2017

Meg kell változtatni a gumiabroncsokat?

A Michelin jóvoltából, a motorkerékpár gumiabroncsainak megrendelői elégedettségért járó nyertese, itt van öt ok annak ellenőrzésére, hogy ki kell-e cserélni őket ...

A gumiabroncsot áttörték

A gumiabroncsok nagyon erősek és sok nehéz ütközést képesek elviselni, de még mindig megrepedtek. Ha gyanítja, hogy a gumiabroncsot átszúrta, vizsgálja meg azt egy szakember, aki meg tudja állapítani, hogy a gumiabroncs belseje sérült-e vagy sem, vagyis nem javítható.

A legalacsonyabb kopáshatárt elérjük

A motorkerékpár gumiabroncsjai kopásjelzőkkel rendelkeznek, amelyek a fő hornyok alján lévő apró kopoltyúknak tűnnek. Ha a gumiabroncsok mélysége eléri a jelzõ szintet, akkor a gumiabroncs eléri a megengedett kopási határértéket, és ki kell cserélni. Ha továbbra is a gumiabroncsokon ezt a határértéket enyhítik, biztonságuk, markolatuk és teljesítményük - különösen nedves utakon - nem garantálható. A törvényt is megszegi.

A gumiabroncsok az öregedés jeleit mutatják

Nehéz megjósolni a gumiabroncsok élettartamát, és mennyi ideig lehet használni. Nem mindig függ a gyártás időpontjától, mivel olyan gumiabroncsok, amelyeket soha nem használt, vagy csak alkalmanként használtak, továbbra is mutathatják az öregedés jeleit. Az olyan tényezők, mint a tárolási feltételek, a terhelés, a sebesség, az inflációs nyomás, a lovaglási stílus és az éghajlati viszonyok, mind hozzájárulhatnak egy gumiabroncs élettartamához. Ennek eredményeképpen ajánlott rendszeresen ellenőrizni a gumiabroncsokat az öregedés vagy a kopás jeleként, beleértve a futófelületre, a vállra vagy az oldalfalakra történő deformációt.

A gumiabroncs sérült

Miközben ellenállnak sok ütésnek és zúzódásnak, a gumiabroncsokat az idegen tárgyak még mindig károsíthatják. A megtalált perforációkat, vágásokat vagy deformációkat szakembernek kell megvizsgálnia, aki tanácsot adhat arról, hogy a gumiabroncs biztonságosan használható-e. Soha ne járjon olyan gumiabroncson, amelyről gyanít, hogy sérült.

A gumiabroncs abnormális kopást mutat

Az abnormális futófelület kopás mechanikus probléma lehet, például kopott lengéscsillapítók, áttétel vagy zárójelek, vagy kiegyenlítő hiba. Lehetséges az is, hogy nem megfelelő az inflációs nyomás. A rendellenes kopás elkerülése érdekében ajánlatos, hogy a kerekek kiegyensúlyozását félévente ellenőrizze. Ez növelheti a gumiabroncsok élettartamát, miközben kényelmesebb utazást biztosít.